100 Եթովպիական բիրը (ETB) համարժեք է 2.2221 Վրացական լարիի (GEL)

Եթովպիական բիր

Եթովփական բիրը (կոդը՝ ETB) Եթովփիայի պաշտոնական արժույթն է: Բիրն բաժանվում է 100 սանտիմի: Առաջին անգամ բիրը որպես արժույթ ներդրվել է 1893 թվականին Մենելիկ II թագավորի օրոք՝ որպես ավստրիական թալերի փոխարինում: Բիրի այսօրինակ տարբերակը շրջանառության մեջ է դրվել 1945 թվականին: Եթովփական բիրի թղթադրամներն ու մետաղադրամները թողարկվում են Եթովփիայի ազգային բանկի կողմից: Թղթադրամների դիզայնը ներկայացնում է ազգային և մշակութային կարևոր պատկերներ, ներառյալ հայտնի պատմական անձանց, զարդաքանդակներ և բնորոշ ճարտարապետական հուշարձաններ, որոնք ընդգծում են երկրի հարուստ պատմությունն ու մշակույթը: Ներկայիս, բիրի արժեքը հաճախ փոփոխվում է՝ կապված երկրի տնտեսական և քաղաքական իրավիճակի փոփոխությունների հետ: Սակայն, այն շարունակում է մնալ կարևոր տարր Եթովփիայի առօրյա կյանքի և տնտեսության մեջ՝ ընդգծելով երկրի ինքնուրույնությունը և մշակութային հարուստ ժառանգությունը: Հետաքրքիր փաստ Եթովփական բիրի մասին այն է, որ նրա թղթադրամների վրա պատկերված է նաև Լյուսին՝ աշխարհի հայտնի մարդաբանական գտածոներից մեկը, որին մոտ 3.2 միլիոն տարի է, և որը հայտնաբերվել է Եթովփիայում: Լյուսիի պատկերը ներկայացնում է երկրի գիտական նշանակությունը և մարդկության պատմության մեջ ունեցած կարևոր դերը:

Վրացական լարի

Վրացական լարին (ლარი) Վրաստանի ազգային արժույթն է: Լարին բաժանվում է 100 թեթրիի (თეთრი): Վրացական լարիի կոդը GEL է: Լարին շրջանառության մեջ է դրվել 1995 թվականին՝ փոխարինելով վրացական կուպոնին: Վրացական լարին ունի մետաղադրամներ և թղթադրամներ: Մետաղադրամները գոյություն ունեն 1, 2, 5, 10, 20 և 50 թեթրի, ինչպես նաև 1 և 2 լարի անվանական արժեքներով: Թղթադրամները ներառում են 5, 10, 20, 50, 100 և 200 լարի արժեքները: Վրացական լարիի նշանն է «ლ»:

Պատմական տվյալներ

Նոյեմբերի քսանի համեմատ 100 Եթովպիական բիրը արժեզրկվել է 0.0444-ով (1.998 %)
Հոկտեմբերի քսաներկու, 2024 թ․ մինչև Նոյեմբերի քսան, 2024 թ․ միջակայքում Եթովպիական բիրի և Վրացական լարիի փոխարժեքի փոփոխության գրաֆիկը:
e-stamp.am - կնիքների պատրաստում
ԱՅԳ հոգեբանական ծառայությունների կենտրոն
Էժան ավիատոմսեր
Ինչպես ընտրել ճիշտ մասնագիտություն